Бутането на Бетонния мост и проектът за пробив под Централна гара

...
Бутането на Бетонния мост и проектът за пробив под Централна гара
Коментари Харесай

Кмет хвърли бомбата, загатна за възможно решение, при което Бетонният мост няма да се бута!

Бутането на Бетонния мост и проектът за пробив под Централна гара бяха измежду водещите теми на 2018-та година.  " Подценихме този извънредно значим за Пловдив план. Решихме, че в последния миг ще дадем опция за спор ", разяснява за Plovdiv24.bg по този мотив кметът на регион " Южен " Борислав Инчев. 

" Ако този развой бе почнал по-рано; в случай че на хората и в частност на хората, живеещи в " Южен ", бяха обяснени по-рано безусловно всички благоприятни условия и алтернативи; в случай че бе потърсено в допълнение експертно мнение; в случай че бе търсено единодушие в Общински съвет, не би се стигнало до това един несъмнено прекрасен план да се сложи на кантар да се случи или не. За мен този спор не би трябвало да е на дневен ред. Въпросът би трябвало да е по какъв начин този план да се извърши по най-хубавия метод и всички да са удовлетворени. "

По мнение на районния кмет пробивът под Централна гара погрешно е причислен към бутането на Бетонния мост.

" Бетонният мост може и да не дава отговор на актуалните условия на дадена оперативна стратегия, само че не би следвало да се споделя толкоз лековато, че ще се бута. Трябваше специалистите да дадат едно или повече решения. Ние приказваме, че на моста не му доближава височина, само че никой не е сложил въпроса - не е ли допустимо линиите да се " потопят " малко, с цел да не е належащо бутането на моста. Защото за всички, които живеят в " Южен ", този мост има даже сантиментална стойност. Как 40 години си използваше своите транспортно-комуникационни функционалности и в един миг се оказа непотребен? ", показа Инчев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР